You are viewing kupchanko_mm

Previous Entry | Next Entry

Маїна

Цей традиційний буковинський делікатес подається на гарнір до натурального смаженого м’яса. Для приготування маїни потрібні: листкове тісто, домашня локшина на жовтках та зварена перемелена яловичина. (Варто пам’ятати, що спагеті або вермішель безнадійно зіпсують маїну). Локшину відварити і відкинути на сито. Фарш готують так: у великій кількості курячого жиру обсмажують дрібно порізану цибулю до золотистого кольору. Додають змелену відварену яловичину або м’ясо курки та на круто відварені яйця, сіль, перець. Тісто розкатати тоненько, скропити олією. Шарами викласти локшину і фарш, згорнути «завиванець», викласти його рубцем донизу на добре змащену бляху для випікання. На тісті зробити надрізи на порції. Змастити збитим жовтком з молоком. Випікати на середньому вогні, поки не зарум’яниться.